Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

EMA-Pfizer/Biontech: Ασφαλές το εμβόλιο στις ηλικίες 12-15 ετών

Εικόνα του άρθρου EMA-Pfizer/Biontech: Ασφαλές το εμβόλιο στις ηλικίες 12-15 ετών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2021, 22:43
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο Comirnaty (των Pfizer/Biontech) κατά της Covid-19, είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής για τη στρατηγική εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Μάρκο Καβαλέρι, σημειώνοντας ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίσει αν και πότε θα χορηγήσει το εν λόγω εμβόλιο σε αυτές τις ηλικίες.

«Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε το εμβόλιο Comirnaty για την Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. 

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα έχουμε δεδομένα που δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό είναι ασφαλές και στις ηλικίες 12-15 ετών», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

Η γνωμοδότηση του ΕΜΑ θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα δώσει την τελική έγκριση, είπε ο Μ. Καβαλέρι σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να αποφασίζει εάν και πότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το εμβόλιο σε εφήβους στο μέλλον.

«Η επέκταση της προστασίας αυτού του ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου σε πληθυσμό νεότερων ηλικιών, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Αναγνωρίζουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΑ για τη στρατηγική εμβολιασμού.


Δεν θα αρχίσει αμέσως

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. 

«Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back