ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ελληνικό πρόγραμμα συζητά το EuroWorking Group

Εικόνα του άρθρου Το ελληνικό πρόγραμμα συζητά το EuroWorking Group
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2016, 11:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα με τρία ανοιχτά μέτωπα: τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις συναντήσεις και τις ομιλίες στην Αθήνα του κοινοτικού επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί και του Μπενουά Κερέ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), απ’ όπου εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν συμπεράσματα για τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ό,τι αφορά τις εργασιακή μεταρρύθμιση η διαφορά εστιάζεται στις ομαδικές απολύσεις με τους δανειστές να επιμένουν στην αύξηση του ορίου. Μάλιστα, το ΔΝΤ ζητά την πλήρη απελευθέρωσή τους, με την κυβέρνηση να απαντά ότι οι θέσεις της είναι γνωστές και δεν αλλάζουν.

Ενώ σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, το ΔΝΤ επιμένει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 απαιτούνται νέα μέτρα της τάξης του 2% του ΑΕΠ. Κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει, ενώ υπενθυμίζεται ότι και η Κομισιόν θεωρεί πως επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι χωρίς να χρειάζονται νέα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back