Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζούμε πέρα από τις δυνατότητές μας

Εικόνα του άρθρου Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζούμε πέρα από τις δυνατότητές μας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2016, 01:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν χάνει ευκαιρία ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να καθιστά σαφές ότι δεν συζητά καμία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μάλιστα να μας επικρίνει ότι ζούμε πέρα από τις δυνατότητές μας.

«Έχουν (οι Έλληνες) σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές και συνταξιοδοτικές παροχές σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους, όπως επίσης σε σχέση με τη Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη σήμερα Παρασκευή.

Επίσης επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενη δεκαετία», σύμφωνα με το Reuters. Εξέφρασε επίσης εκ νέου την εκτίμηση ότι μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τροχοπέδη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, όπως είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Αθήνα δεν έχει κάνει αρκετά, σημειώνοντας ότι δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, τα εργασιακά και την ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Σε περίπτωση που δοθεί η ελάφρυνση χρέους, δεν θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι «θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες πριν, σύμφωνα με την εφημερίδα Neue Presse, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε διατυπώσει τη θέση ότι η χορήγηση μιας ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα.

«Όποιος λέει ότι ‘θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας’ προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται λίγες μόλις ώρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Wall Street Journal, εκφράζοντας και τους βασικούς φόβους της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εάν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπονομεύσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία για έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται επίσης λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του T. Bίζερ στο πρακτορείο Bloomberg, στις οποίες ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και το ελληνικό χρέος. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back