Έλληνες και Aλβανοί σεφ μαγειρεύουν στην Κακαβιά

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2024, 20:13

Μια γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Χωρίς Σύνορα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Έλληνες και αλβανοί σεφ θα μαγειρέψουν.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Chef’s Club Ηπείρου, η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°. Υπάρχει δε και η αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και του Προξενείου της Αλβανίας στα Ιωάννινα.

«Η επιλογή του συνοριακού σταθμού στην Κακαβιά δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί την κύρια πύλη σύνδεσης της γειτονικής χώρας με την Ήπειρο. Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σπουδαίες με αμοιβαία οφέλη μέσα από τα έργα οδικών υποδομών που είτε υλοποιούνται είτε πρόκειται να υλοποιηθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Προστίθεται δε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για το 2023, η Ελλάδα αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους Αλβανούς. Την Ήπειρο μάλιστα την επισκέφθηκαν 219.000 Αλβανοί. Ακολουθούν οι Γερμανοί (80.000) και οι Άγγλοι (76.000).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3