ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα-ΠΓΔΜ: Τελετή υπογραφής συμφωνίας

Εικόνα του άρθρου Ελλάδα-ΠΓΔΜ: Τελετή υπογραφής συμφωνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2018, 14:00
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία των πρωθυπουργών  της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, αντίστοιχα.

Η Τελική Συμφωνία αφορά την επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Στην τελετή υπογραφής θα παρευρεθούν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Υψηλή Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Federica Mogherini και ο Επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Johannes Hahn. Από πλευράς Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα παραστούν η Rosemary DiCarlo, Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας των ΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις καθώς και ο Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για το ονοματολογικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back