Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ελλάδα: Οι 2ες ακριβότερες επικοινωνίες

Εικόνα του άρθρου Ελλάδα: Οι 2ες ακριβότερες επικοινωνίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2020, 10:38
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα της ΕΕ σε τιμές καταναλωτή για την επικοινωνία. Η δεύτερη ακριβότερη, μετά το Βέλγιο, το οποίο, ατυχώς περηφανεύονται υπουργοί σε συγκρίσεις (κυρίως για covid).

Οι τιμές στην Ελλάδα κυμαίνονται στο 75% πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Βέλγιο είναι πρώτο με δείκτη 176, η Ελλάδα δεύτερη με δείκτη 175. Πιο φτηνές χώρες είναι η Πολωνία με το μισό του μέσου όρου της Ε.Ε. και η Ρουμανία με δείκτη 38.

Για να γίνει κατανοητή η αγοραία ανισότητα, η Ρουμανία με το φθηνότερη ίντερνετ έχει πάνω από το μέσο όρο ταχυτήτων σύνδεσης, στην ΕΕ. Η Ελλάδα, αν δεν το μαντέψατε ήδη μετά από έξι μήνες ταλαιπωρίας με τηλεκπαίδευση και τηλεργασία, είναι τελευταία…

Οι υποδομές στην Ελλάδα είναι είτε ανεκμετάλλευτες, πλην λίγων περιπτώσεων, είτε ανεπαρκείς και εκμεταλλευόμενες από τις εταιρίες με τρόπο που μεγαλώνει τις ανισότητες. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2019, τα δίκτυα υψηλών δυνατοτήτων (όπως πχ τα FTTP), περιορίζονται μόλις στο 7,1%, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 44%.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη χρήση τεχνολογιών πληροφόρησης, επικοινωνίας και ηλεκτρονικού εμπορίου στις επιχειρήσεις (που είναι και επίκαιρα θέματα), η μέγιστη προβλεπόμενη ταχύτητα σύνδεσης (download), η «ονομαστική» δηλαδή, σε ποσοστό 81,5% της έρευνας είναι ίση ή κάτω από 30Μbits/s.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back