ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ελεύθερα βουνά» στο Ταμπούρι

Εικόνα του άρθρου «Ελεύθερα βουνά» στο Ταμπούρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2024, 13:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη Δροσοπηγή της Κόνιτσας συναντήθηκαν ορειβατικοί σύλλογοι και ανέβηκαν, σε μια πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά και υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα ποτάμια της Ηπείρου, στο Ταμπούρι (1876μ).

Την ανάβαση και τη συνάντηση διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Στην κορυφή του βουνού ανέβηκαν περί τους 100 ορειβάτες από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Κόνιτσας, φυσιολάτρες από τη Λευκάδα και άλλες περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδος αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών.

«Αίτημα όλων των Συλλόγων είναι να μην τοποθετούνται ανεμογεννήτριες σε κορυφές άνω των 1200 μέτρων, σε περιοχές Natura 2000 και να μην εγκαθίστανται υδροηλεκτρικά φράγματα αλόγιστα χωρίς την έγκριση των τοπικών κοινοτήτων. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ηπειρωτών Ορειβατών θα συνεχιστούν προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την εφαρμογή των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περιοχές Natura αλλά και τον σεβασμό του άρθρου 24 του Ελληνικού Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο ‘η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του κάθε ενός…» σημειώνει ο Ορειβατικός Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή του.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3