ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτός Υπερταμείου και επίσημα τα 57 ακίνητα

Εικόνα του άρθρου Εκτός Υπερταμείου και επίσημα τα 57 ακίνητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2019, 17:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που εκδόθηκε τον Μάιο (ΦΕΚ 1866/2019), 57 ακίνητα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών εξαιρούνται από τη μεταβίβασή τους στο Υπερταμείο. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή στον Δήμο Ιωαννιτών μόλις χτες, με αφορμή την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μεταβίβαση των ακινήτων. Προσφυγές είχαν καταθέσει από το φθινόπωρο και άλλοι Δήμοι, όπως και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με την κυβέρνηση να οδηγείται τελικά σε εξαιρέσεις.

Τον Ιανουάριο, είχε γίνει η εξαίρεση ακινήτων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος από τη λίστα των χιλιάδων ακινήτων που είχαν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο –μεταξύ αυτών και 11 ακίνητα στον Δήμο Ιωαννιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή κάνει λόγο για δικαίωση, υπενθυμίζοντας την ευρεία σύσκεψη φορέων που είχε συγκαλέσει στο Δημαρχείο. –μια πρωτοβουλία που τότε είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών.

«Για εμάς το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από το συμφέρον του Υπερταμείου. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην επικαιρότητα το ζήτημα με τα 57 ακίνητα. Η Δημοτική Αρχή, όχι για λόγους εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά γιατί θεωρούσε ότι υπήρχαν συγκεκριμένα κενά τα οποία μπορεί να είχαν αρνητικές συνέπειες για μια σειρά ακινήτων, ανέδειξε το θέμα, προκάλεσε μια δημόσια συζήτηση από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και προχώρησε, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει, τόσο σε νομικές όσο και σε πολιτικές κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσει το συμφέρον του τόπου. Το αποτέλεσμα σίγουρα μας δικαίωσε», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back