Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτα μέτρα ιχνηλασίας κρουσμάτων

Εικόνα του άρθρου Έκτακτα μέτρα ιχνηλασίας κρουσμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2020, 16:47
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τη σημερινή (15/3) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) παρέχει προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πολιτών επιδημιολογικού συσχετισμού, και ειδικότερα: το ονοματεπώνυμο, το φύλο, την ηλικία, το τηλέφωνο επικοινωνίας, την ακριβή διεύθυνση κατοικίας (οδός-αριθμός-δήμος-ταχυδρομικός κώδικας), την εισαγωγή ή μη σε νοσοκομείο, το νοσοκομείο εισαγωγής και τη διεύθυνση προσωρινού περιορισμού (αν δεν είναι ίδια με τη διεύθυνση κατοικίας).

Τα δεδομένα θα είναι ψευδωνυμοποιημένα και αν κριθεί απαραίτητη η επικοινωνία με τα υποκείμενα μπορεί να αρθεί η ψευδωνυμοποίηση.

Προβλέπεται επίσης ότι η πρόσβαση στα δεδομένα και η επεξεργασία επιτρέπεται μόνο με χρήση καταλλήλων διαπιστευτηρίων από προσωπικό που διαθέτει τις κατάλληλες εξουσιοδοτήσεις, οι διαβιβάσεις των δεδομένων μεταξύ Ε.Ο.Δ.Υ. και Γ.Γ.Π.Π. πραγματοποιούνται με κρυπτογράφηση και υηρούνται επικαιροποιημένα αρχεία καταγραφής των ενεργειών που εκτελούνται σε προσωπικά δεδομένα. Στα αρχεία αυτά καταγράφονται το όνομα χρήστη και ο χρόνος συμβάντος, καθώς και οι ακόλουθες τουλάχιστον ενέργειες: εισαγωγή, πρόσβαση, εξαγωγή, τροποποίηση και διαγραφή προσωπικών δεδομένων.

Τα δεδομένα θα τηρηθούν από τη Γ.Γ.Π.Π. έως και ένα μήνα μετά τη λήξη της περιόδου εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως όχι πέραν της 31ης.12.2020. Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού, τα δεδομένα μπορεί να ανωνυμοποιηθούν για σκοπούς έρευνας και καλύτερης οργάνωσης του συστήματος πολιτικής προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back