ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκστρατεία κατά του νόμου για τα εργασιακά

Εικόνα του άρθρου Εκστρατεία κατά του νόμου για τα εργασιακά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2021, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που καταργεί στην πράξη τη νομοθετική ισχύ του οκταώρου και το «ανταλλάσσει» με πράγματα που ένας μέσος εργαζόμενος πολύ δύσκολα μπορεί να διαπραγματευτεί ή και να εξασφαλίσει, στη σημερινή πραγματικότητα, είναι στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας σήμερα ο συντονιστής της νομαρχιακής Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα σταθούμε απέναντι», λέγοντας ότι το κόμμα θα ξεκινήσει καμπάνια κατά των αλλαγών που επιχειρούνται και καλώντας τους εργαζόμενους-ες να αντιδράσουν συνολικά, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους κατάσταση (δημόσιος-ιδιωτικός τομέας κ.λπ.).

Είπε μεταξύ άλλων ότι το νόμο φέρνουν «κύριοι που δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα «επανεκκίνησης της οικονομίας» που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προ ημερών, χαρακτηρίζοντάς το «σοβαρό, συνεκτικό σχέδιο με αποδοχή από τις επαγγελματικές ενώσεις».

Σχετικά με τις λαϊκές αγορές, τόνισε ότι η «έξωση» των μικρών παραγωγών θα έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα, αλλά και στις τιμές που θα βρίσκει ο καταναλωτής.

Ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας αναφέρθηκε στο ΚΕΘΕΑ και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Για το ΚΕΘΕΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση «καταργεί το αυτοδιοίκητο και βολεύει κομματικά στελέχη με παχυλούς μισθούς», διαλύοντας ταυτόχρονα την υπάρχουσα δομή και στοχεύοντας επίσης στη μεθοδολογία της. «Η ΝΔ δεν βλέπει άτομα, αλλά αριθμούς» πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με την επικείμενη και πιθανολογούμενη μείωση εισακτέων (και) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο κ. Παλάσχας είπε ότι θα είναι επιζήμια, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την αξιολόγηση του ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back