Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εκπαιδευτικοί, όχι χωροφύλακες»

Εικόνα του άρθρου «Εκπαιδευτικοί, όχι χωροφύλακες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 13:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΕΑΠ Ιωαννίνων, παράταξη της ΕΛΜΕ, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να γίνει «χωροφύλακας» με ψηφιακά μέσα, των μαθητών και μαθητριών.

«Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και σε κατάσταση πανικού. Τα προβλήματα στα σχολεία κάνουν την καθημερινότητα αφόρητη. Τα διαρκή κρούσματα στα σχολεία, ο συνωστισμός στις τάξεις, οι έντονες διευθυντικές πιέσεις για ‘εξ αποστάσεως’ και ανοιχτές κάμερες στις τάξεις με το παραμικρό δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» αναφέρει.

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Ακαδημία

Δηλώνει την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «τα αιτήματά τους σωστά και δίκαια» και κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο ότι «αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εχθρό».

Καταγγέλλει επίσης ότι η ηγεσία του υπυργείου, «με ένα χυδαίο και ανυπόγραφο σημείωμα λίγων γραμμών μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών, σε όργανα καταστολής, σε ένα ιδιότυπο μηχανισμό lock-out που επιχειρεί να εκβιάσει τη νέα γενιά και να τσακίσει τις κινητοποιήσεις».

Συμπληρώνει ότι «η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς και απειλεί τους μαθητές για μαθήματα τα Σάββατα, στις αργίες και στους σχολικούς περιπάτους. Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, καλεί τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν τη διαβόητη πλέον εξ αποστάσεως και μάλιστα υποχρεωτικά, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο ώστε να συμμορφωθούν ‘προς τας υποδείξεις’».

Καλεί τέλος τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν και να απορρίψουν τις υπουργικές εντολές.

Κλείνει λέγοντας: «Δηλώνουμε στην κ. Κεραμέως και σε κάθε επίδοξο/η υποστηρικτή αυτής της πολιτικής ότι θα έχει την τύχη του Αρσένη, του Κοντογιαννόπουλου, της Διαμαντοπούλου. Καλά θα κάνει να κρατήσει την μάσκα – σεντόνι για να κρυφτεί από τη γενικευμένη οργή των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back