Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Ακαδημία

Εικόνα του άρθρου Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Ακαδημία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 16:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καλείται την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί στην Ακαδημία, προς στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Το συλλαλητήριο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

«Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση και στην υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας!» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτει ακόμα ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις».

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καλώντας  τους εργαζόμενους «να βρεθούμε κοντά στους μαθητές, να μπούμε απέναντι  σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούμε το δίκαιο  αγώνα των μαθητών».

Επίσης, στηρίζουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Φυσικού, Βιολογικών Εφαρμογών.

«Οι φοιτητές έχουμε κοινές αγωνίες και προβλήματα. Οι σπουδές μας εδώ και μήνες είναι κυριολεκτικά στον αέρα, οι σχολές μας παραμένουν κλειστές, η τηλεκπαίδευση ανάγεται σε φάρμακο ‘για κάθε νόσο’, ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε νοίκι χωρίς κανένα μέτρο στήριξης από το κράτος» τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back