Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε «ένα μυστικό μουσείο»

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε «ένα μυστικό μουσείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2017, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές του Δημοτικού (β’, γ’ και δ’ τάξεων) με τίτλο «Σε ένα μουσείο... μυστικό» υλοποιούν αυτόν τον καιρό, και μέχρι τις 19 Μαΐου, το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Τομέας Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. 

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η αποκρυστάλλωση των εννοιών της συλλογής και της δωρεάς καθώς και της σημασίας τους στην προστασία και αξιοποίηση του λαϊκού υλικού πολιτισμού. Το πρόγραμμα γίνεται στον χώρο του μουσείου, στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Σχεδιάστηκε δε από τη Σοφία Κίγκα και τη Νίκη Καλογεροπούλου (μουσειοπαιδαγωγοί), με τη συνδρομή και την εποπτεία της Εσθήρ Σολομών, επίκουρης καθηγήτριας Μουσειολογίας, και της Κωνσταντίνας Μπάδα, καθηγήτριας Κοινωνικής Λαογραφίας και υπεύθυνης για το Λαογραφικό Μουσείο, και υλοποιείται από την κ. Καλογεροπούλου σε συνεργασία με την Έλλη Λεβιδιώτη, μεταπτυχιακή φοιτήτριαΛαογραφίας. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται Τρίτη και Πέμπτη: 10:00-12:00. Κρατήσεις σχολείων: 26510 05236 (Φάνης Δασούλας,δρ Λαογραφίας, μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Λαογραφίας, fdasulas@cc.uoi.gr).Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back