Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-03-2022, 14:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις πόρτες του σε επισκέπτες άνοιξε το Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας στον Δήμο Ζίτσας. Οι πρώτοι επισκέπτες ήταν οι μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, τους οποίους υποδέχθηκε ο δωρητής της συλλογής Μητς Μήτσης, παρουσία του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου.

«Υποδεχθήκαμε σήμερα το πρώτο σχολείο μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το λαογραφικό μουσείο που σήμερα δέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες, με το Μουσείο Ευεργετών στο Γραμμένο, το εκθετήριο οινικών προϊόντων και την Πινακοθήκη χαρακτικής στη Ζίτσα καθιστούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς για σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλιάκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μήτση που δώρισε τη λαογραφική συλλογή του και επιμελείται τη διαμόρφωση των χώρων του μουσείου.  

Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Καρίτσας. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται αντικείμενα, εργαλεία, υφαντά, φορεσιές, παιχνίδια κ.α. που φωτίζουν πτυχές της ζωής των κατοίκων του περασμένου αιώνα. 


* Photo credit: Δήμος Ζίτσας

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso