ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό μήνυμα προς κυβέρνηση από Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτικό-καλλιτεχνικό μήνυμα προς κυβέρνηση από Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2023, 16:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απήργησαν σήμερα, 15/2/23, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Η πορεία που έγινε στα Γιάννενα ήταν από τις πιο μαζικές το τελευταίο διάστημα, στον εκπαιδευτικό χώρο


Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, συγκεντρώθηκαν οι καλλιτέχνες-ιδες που ζητούν, με μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις, την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει το εργασιακό αντίκρισμα των τίτλων σπουδών τους.

Την κινητοποίηση στήριξε και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Πήραν επίσης μέρος πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικές παρατάξεις, σωματεία του ΠΑΜΕ, αλλά και το Σωματείο Εργαζόμενων στο Χώρο του Χορού, καθώς και ο φοιτητικός σύλλογος της σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων. 

Ακόμα, συμμετείχαν ηθποιοί και σκηνοθέτες-ιδες της πόλης, καθώς και μουσικοί.

Επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αναπληρώτρια τομέαρχης Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, με δήλωσή της στηρίζει την κινητοποίηση:

«Στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών που απεργούν, κλιμακώνουν και αγωνίζονται, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην τιμωρητική ατομική αξιολόγηση» αναφέρει και προσθέτει: «Η δημόσια εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη από ‘επιθεωρητές’. Χρειάζεται χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των αποδοχών των εκπαιδευτικών. Κυρίως όμως χρειάζεται επαναφορά της σχολικής ηρεμίας, της δημοκρατίας και της συνεργατικότητας, όπως και ενδυνάμωση του παιδαγωγικο-κοινωνικού της χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ποιοτικά, αποτελεσματικά και συμπεριληπτικά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back