ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκπαιδευτική ρομποτική: «1913, Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου Εκπαιδευτική ρομποτική: «1913, Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2023, 22:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης) τιμά τα Γιάννενα και γιορτάζει μαζί με όλη την Ελλάδα τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση τους, με την ενσωμάτωση της μη-διαγωνιστικής δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής «1913: Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023.

Τα προκριματικά του διαγωνισμού για την Περιφέρεια Ηπείρου θα γίνουν την Κυριακή 19 Μαρτίου στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Μαρούτσειο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του οργανωτικού υπεύθυνου της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Κράββαρη, η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής με το ιστορικό θέμα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στοχεύει στη γεφύρωση του παρελθόντος και του μέλλοντος της πόλης. Προσεγγίζοντας με ουσιαστικό τρόπο σημαντικούς τομείς, όπως την τεχνολογία, τη μηχανική και τον προγραμματισμό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες εχέγγυα για το μέλλον τους. Ταυτόχρονα, έρχονται πιο κοντά στην ιστορία του τόπου τους.

Οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ-αφηγητή των ιστορικών γεγονότων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Ακολουθώντας τη διαδρομή της εξιστόρησης το ρομπότ πρέπει να αποκαλύψει στο χάρτη τα γεγονότα και τις κινήσεις του Ελληνικού Στρατού. Το ρομπότ πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα καθ’ όλη τη διαδρομή και να ολοκληρώσει την αποστολή του φτάνοντας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Συμμετέχοντες μπορεί να είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και ανεξάρτητες ομάδες μαθητών και μαθητριών από την Ε’ Δημοτικού έως την Α’ Λυκείου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.1913.gr.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back