Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκλογή επιτροπών με αποχές

Εικόνα του άρθρου Εκλογή επιτροπών με αποχές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2022, 21:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα νέα μέλη στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξέλεξε σήμερα στην ειδική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων (πέραν του προεδρείου).

Στην Οικονομική Επιτροπή ως τακτικά μέλη, από την παράταξη του δημάρχου, εκλέχτηκαν η Ελένη Ακονίδου, ο Φώτης Βάββας και ο Στέφανος Μάντζιος, ο Θωμάς Γιωτίτσας και ο Στέφανος Ζούμπας από την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και ο Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα_2023».Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Βλέτσας, Ιωάννης Αιβατίδης, Ιωάννης Τσίμαρης, Ιωάννης Λιόντος, Δημήτρης Νάστος και Σπυρίδων Γκίζας.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εκλέχτηκαν: Νικόλαος Σιορόκας, Γιάννης Τσίμαρης και Νικόλαος Τσόλης από την παράταξη του δημάρχου, Γωγώ Γιώτη και Στέφανος Σίντος από την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και Γιώργος Λαδιάς από την παράταξη «Ιωάννινα_2023».

Αναπληρωματικά μέληι: Ιωάννα Αθανασίου-Μαμακή, Ελένη Ακονίδου, Φώτης Βάββας, Βασιλική Μέγα, Ηλίας Αρλέτος και Βασίλειος Αργύρης.

Από τη διαδικασία απείχαν η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και ο Χρήστος Πατσούρας, επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης», καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του «νόμου Θεοδωρικάκου». Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας είπε ότι η παράταξή του επέλεξε να συμμετάσχει στην εκλογή των δύο επιτροπών, «ώστε να καταθέτει και να συνδιαμορφώνει απόψεις για το καλό των δημοτών».

Σημειωτέον ότι τους προέδρους των δύο επιτροπών ορίζει ο δήμαρχος. Στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Αρλέτος και στην Επιτροπή Ποιότητας-Ζωής ο Βαγγέλης Πήχας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back