Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έκλεισε για το κέντρο εμπορίου η Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Έκλεισε για το κέντρο εμπορίου η Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2021, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο ιστορικό κέντρο της πόλης, για τη «μετεξέλιξη» σε open mall. Η οδός Ανεξαρτησίας έκλεισε και σκοπός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η ολοκλήρωση του έργου σε αυτό το κομμάτι, μέχρι τέλος του έτους.

Στο τμήμα από την οδό Αβέρωφ μέχρι την οδό Χατζηκώστα, όπου ξεκίνησε η πρώτη φάση των έργων, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 16/9 ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει η (σχεδόν) μισή Ανεξαρτησίας

Ο κ. Ελισάφ είπε ότι «είναι ένα εμβληματικό έργο που θα αναβαθμίσει το ιστορικό κέντρο, το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων που πρέπει να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του».

Συνολικά, έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ και θα επεκταθεί στις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Ο κ. Ελισάφ με τον κ. Αρλέτο συζήτησαν με τον εργολάβο, καθώς και με καταστηματάρχες. Ο δήμαρχος είπε ότι «θα υπάρξει μία πρόσκαιρη ταλαιπωρία με την πλήρη ανακατασκευή της οδού όμως στο τέλος αυτό που θα μείνει θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back