Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλείνει η (σχεδόν) μισή Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Κλείνει η (σχεδόν) μισή Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2021, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, κλείνει η σχεδόν μισή Ανεξαρτησίας, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από το ύψος της οδού Αβέρωφ μέχρι τη συμβολή με την οδό Χατζηκώστα, όπως ανακοινώθηκε από το Δημαρχείο.

Κι αυτό επειδή ξεκινούν οι εργασίες που προβλέπονται στη δράση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) την οποία υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών. Στη σχετική ανακοίνωση, δεν γίνεται κάποια εκτίμηση για τη χρονική διάρκεια των εργασιών σε αυτό το τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας.

H έναρξη των εργασιών αναμενόταν να γίνει πριν από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τα όσα είχε πει η δημοτική αρχή μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας («Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ»).

Διαβάστε: Το open mall ξεκινά τον Μάιο

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην Ανεξαρτησίας, θα τροποποιηθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού με σκοπό τη μείωση της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ πεζοδρομίων και οδοστρώματος αλλά και τη δομή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος. Επίσης θα ανακατασκευασθεί το ιδιαίτερο κυβολιθόστρωτο οδόστρωμα και θα αποκατασταθούν όλα τα κομβικά σημεία στις διασταυρούμενες οδούς (πεζοδρόμοι και μη).

Το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

ΟΙ ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το όλο έργο αφορά επίσης και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Στέλιος
Αλήθεια το πρόβλημα είναι το ύψος του πεζοδρομίου στην Ανεξαρτησίας? Η πεζοδρόμηση που η προηγούμενη κι όλας δημοτική αρχή είχε θέσει σε δημόσια ψηφοφορία και είχε βγει παμψηφεί θετικά ΝΑΙ, τι απέγινε? Όλα τα mall δίνουν χώρο στις ήπιες μορφές μετακίνησης. πχ. ποδήλατο, τραμ, mini bus, με σαφή προτεραιότητα στον πεζό, στην μητέρα με το καρότσι, στην οικογένεια..! Πως αλήθεια θα έρθουν ως εδώ, όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, που είναι εν δυνάμει το αγοραστικό κοινό που προσδοκά η περιοχή?? Ας μειώσουμε λοιπόν και το ύψος του πεζοδρομίου, ας βάλουμε καλύτερο κυβολιθόστρωτο (αυτό που υπάρχει είναι αλήθεια αίσχος...), αλλά το καλύτερο οδόστρωμα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερη κίνηση και υψηλότερες ταχύτητες... - ιδανικό φαντάζομαι για ένα... open mall, σε συνδυασμό με κανένα φραγμό εισόδου για τροφοδοσία των καταστημάτων στα βαριά οχήματα, βάση συγκεκριμένου ωραρίου (όπως έχουν παγκοσμίως οι ανάλογες αγορές) και μετά ας αναρωτηθούμε γιατί θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα ΠΑΝΤΟΥ και γιατί θα αυξηθούν τα ατυχήματα... Αλήθεια αυτό είναι ανοιχτή αγορά? Έτσι την φαντάζονται κάποιοι..? Τραγικά Λυπητερό... Υ.Γ. Περιμένουμε την επιτροπή του Δήμου για... αυτοψία (όπως ψηφίστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο στις αρχές του καλοκαιριού φέτος...), πάνω στο θέμα της πεζοδρόμισης της οδού Χατζηκώστα (αίτημα των κατοίκων από το 2014...)....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3