ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΚΙ υπέρ απεργίας υγειονομικών

Εικόνα του άρθρου ΕΚΙ υπέρ απεργίας υγειονομικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2021, 14:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί στην κινητοποίηση των υγειονομικών, αύριο 23 Φεβρουαρίου, μέρα απεργίας, στις 9 το πρωί στην πύλη του ΠΓΝΙ και στις 18.30 στην κεντρική πλατεία. 

«Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει αφήσει χωρίς προσωπικό 14 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία Άρτας, Φιλιατών «Ακόμη και σήμερα καμία κρατική υπηρεσία δεν πραγματοποιεί ελέγχους στα εργοστάσια, τα super market και αλλού. Δεν πραγματοποιούνται πουθενά επαναλαμβανόμενα τεστ. Αποκρύβονται κρούσματα ώστε να μην παίρνονται μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο. Αρνούμαστε να πάρουμε διαζύγιο με τη λογική που θέλει ο ιός να μην κολλάει στα 25αρια τμήματα των σχολείων, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς» τονίζει μεταξύ άλλων του ΕΚΙ και συμπληρώνει ότι «αποκλείονται εμβόλια από Κίνα, Ρωσία και αλλού για να αποδειχτεί ότι τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους πληρώνουν πάντα οι λαοί».

Τονίζει δε ότι «η μετατροπή των δυο νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα στερεί από άλλες κλινικές και εξουθενώνει το ήδη υπάρχον λειψό προσωπικό. 555 δόσεις εμβολίων πεταχτήκαν στα σκουπίδια, ενώ καθημερινά δεκάδες συνταξιούχοι από τα απομακρυσμένα χωριά ταξιδεύουν ώρες όταν ο καιρός και η υγεία τους το επιτρέψουν. Με 3% εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού η ‘άσπρη μέρα’ αργεί να ξημερώσει και οι μεταλλάξεις απειλούν την αποτελεσματικότητα των ήδη υπαρχόντων εμβολίων».

Ζητάει μεταξύ άλλων, να ενισχυθούν τα δύο νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, να ανακληθούν οι διώξεις υγειονομικών, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων, να απεμπλακούν τα νοσοκομεία από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κ.α.

Η δε Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΓΝΙ σημειώνει:

«Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και ενώ βαδίζουμε ολοταχώς στην κορύφωση του τρίτου κύματος, είδαμε, πάθαμε και μάθαμε πολλά. Επιβεβαιώθηκε ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας πάντα υπάρχουν δυο τάσεις: αυτοί που υπερασπίζονται την βαρβαρότητα του συστήματος- είτε γιατί βολεύονται μέσα σ΄ αυτήν, είτε γιατί φοβούνται την αλλαγή - κι αυτοί που αγωνιούν, μελετούν, αναλύουν , βγάζουν συμπεράσματα και αγωνίζονται να την ανατρέψουν. Στον πολύπαθο τομέα της υγείας οι δύο τάσεις εκφράζονται στην αντιπαράθεση: Υγεία εμπόρευμα ή Υγεία κοινωνικό αγαθό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back