Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκδήλωση για τις εξορύξεις στο θεατράκι

Εικόνα του άρθρου Εκδήλωση για τις εξορύξεις στο θεατράκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2020, 14:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ανοιχτή Συνέλευση διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση στο Θεατράκι Σκάλας στις 3 Οκτωβρίου με θέμα: «Τι σημαίνουν τελικά οι εξορύξεις υδρογονανθράκων;»

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου δικηγόρος με έντονη δράση για τα οικολογικά ζητήματα και ο Σωτήρης Λυκουργιώτης, Διδάκτωρ γεωγραφίας και περιβάλλοντος και συγγραφέας του βιβλίου «Πέρα από τα ορυκτά καύσιμα».

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα, είσοδος από Αραβαντινού 6 ή Τσιριγώτη 14 (εντός στοάς Σκόρδου).

Η Ανοιχτή Συνέλευση σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εκεί που γίνονται εξορύξεις πέραν από την καταστροφή του περιβάλλοντος που είναι πλέον αδιάψευστη, κλιμακώνονται οι διακρατικές εντάσεις και συγρούσεις καθιστώντας κάθε εξορυκτική τοποθεσία, δυνητικά εμπόλεμη ζώνη. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι οι εξορύξεις πετρελαίου δεν γίνονται για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες, δηλαδή τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας αλλά για να τροφοδοτούν την καπιταλιστική μηχανή, τους στρατούς και τους πολέμους της».

Επίσης, ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε της ζοφερές περιγραφές για την ζωή στην δυτική Θεσσαλονίκη υπό το νέφος των διυλιστηρίων όπως μας μεταφέρθηκε από τους εκεί κατοίκους σε προηγούμενη εκδήλωσση στην πόλη μας, ούτε αυτές για την ζωή δίπλα στον Πρίνο Καβάλας ή τα Μπασιλικάτα της Ιταλίας. Έχοντας δει πολύ καλά ποια είναι η στάση και η ικανότητα του κράτους για την διασφάλιση της υγείας μας (θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται άλλο παράδειγμμα πέρα από την κακόδιαχείρηση της παρούσας πανδημίας Co-vid) δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία περεταίρω υπόβάθμιση της δημόσιας υγείας από τις εξορύξεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back