ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής-σχεδίου του Χρ. Γιώτη

Εικόνα του άρθρου Έκθεση ζωγραφικής-σχεδίου του Χρ. Γιώτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2019, 01:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής-σχεδίου του Χρήστου Γιώτη με θέμα «Περιοχές της λίμνης, πρώτη προσέγγιση» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία από 21 έως 30 Μαρτίου.

Ο Χρήστος Γιώτης γεννήθηκε στην Άρτα το 1969. Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής ζωγραφικής στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001. Από το 2004 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, και από 2016 μέλος του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Μένει στην Ανατολή Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Αναφερόμενος στα έργα του τονίζει μεταξύ άλλων: «Η εργασία μου αναφέρεται σε επιμέρους περιοχές της λίμνης των Ιωαννίνων που μου προσέφεραν αφορμές για εικαστική έρευνα και μελέτη… Παίζω με το φως και τα επίπεδα κι αναδεικνύω τις λεπτομέρειες του θέματός μου χωρίς να θέλω να προδώσω την αφαιρετική μου γλώσσα».

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 19:00-22:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back