Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση του Χρ. Γκαλτέμη στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εικόνα του άρθρου Έκθεση του Χρ. Γκαλτέμη στη Δημοτική Πινακοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2017, 22:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις δημιουργίες ενός ακόμη ηπειρώτη καλλιτέχνη, του Χριστόδουλου Γκαλτέμη, θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 20:15.

Ο εικαστικός και επίκουρος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει έργα με θεματογραφία από την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ο Χριστόδουλος Γκαλτέμης γεννήθηκε στην Κωστάνιανη Ιωαννίνων το 1953. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου από τον γιαννιώτη ζωγράφο Γιώργο Καζάκο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήρι χαρακτικής του Κωνσταντίνου Γραμματόπουλου με υποτροφία του Ιδρύματος Γιάννη Κεφαλληνού. Αποφοίτησε με βραβείο. Μετά τις σπουδές του εμβάθυνε στην τέχνη της λιθογραφίας. Είναι επίκουρος καθηγητής χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ασχολείται εξίσου με τη ζωγραφική και τη χαρακτική. Η Ακαδημία Αθηνών το 2008 του απένειμε το βραβείο της τάξης των γραμμάτων και των καλών τεχνών για το σύνολο της εικαστικής του δημιουργίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Οι ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη: 08:00-15:00, Παρασκευή: 08:00-21:00, Σάββατο: κλειστά, Κυριακή: 10:00- 13:00 & 18:00-21:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back