Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκθέσεις, Χίτσκοκ και πανσέληνος

Εικόνα του άρθρου Εκθέσεις, Χίτσκοκ και πανσέληνος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2019, 19:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Καλοκαίρι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας δεν απουσιάζει από τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στις εκθέσεις που φιλοξενεί το Μουσείο αλλά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο λοιπόν, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις εξής εκθέσεις:

-Στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου εκτίθενται ευρήματα από την Αμβρακία, τη σημαντική κορινθιακή αποικία στη βορειοδυτική Ελλάδα, που χρονολογούνται από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

-Στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ήχοι Αρχαίων». Η έκθεση περιλαμβάνει δεκαεπτά ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, που κατασκεύασε ο Γιώργος Πολύζος. Αποτελούν αντίγραφα των κυριότερων μουσικών οργάνων της περιόδου από τον 8ο έως τον 3ο αι. π.Χ. και εκπροσωπούν τις τρεις βασικές κατηγορίες, τα κρουστά, τα έγχορδα και τα πνευστά.

-Στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Εν Κινήσει. Μία έκθεση για τις εκθέσεις», η οποία παρουσιάζει τον πολύπλευρο ρόλο των περιοδικών και περιοδευουσών αρχαιολογικών εκθέσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και φωτίζει τις αθέατες πλευρές της διοργάνωσής τους.

Μέσα στον Αύγουστο, η Εφορεία θα διοργανώσει δύο εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στις 21:30, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, θα γίνει η προβολή της ταινίας μυστηρίου του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Η κυρία εξαφανίζεται», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στις 19 Αυγούστου, στις 21:00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τη μουσική εκδήλωση «Υπό το σεληνόφως…» με τον Νίκο Σιακούφη και τους φίλους του (είσοδος ελεύθερη). 

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 26810 21191, 71700.

Ωράριο λειτουργίας του Μουσείου 08:30-16:00

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back