ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΚ Ιωαννίνων: «Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα»

Εικόνα του άρθρου ΕΚ Ιωαννίνων: «Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/03/2023, 15:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ζητάει δε να γίνει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας και να μην συγκαλυφθεί τίποτα. «Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν πρέπει να συγκαλύψει ότι πάνω απ όλα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων. Γιατί δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα ούτε απλά κάποιος λάθος χειρισμός μεμονωμένων προσώπων» τονίζει το ΕΚΙ.

Αναφέρει τις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων και τονίζει ότι «τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας στους χώρους δουλειάς για τις επιχειρήσεις θεωρούνται περιττό κόστος, μπαίνουν εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα. Η προστασίας της ανθρώπινης ζωής είναι ασύμβατη με την επιδίωξη του μέγιστου κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η ίδια λογική του κόστους οφέλους που καθορίζει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, των επενδυτών και των επιχειρηματικών ομίλων και κάθε τόσο φέρνει νέες τραγωδίες όπως τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, οι καταστροφές στην Εύβοια, τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, τα χιλιάδες θύματα του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας στην περίοδο της πανδημίας, οι χιλιάδες νεκροί εργάτες στο Κατάρ, οι χιλιάδες νεκροί του σεισμού στην Τουρκία και τόσα άλλα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back