Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία

Εικόνα του άρθρου Εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2018, 21:06
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βόρεια Συρία στο πλαίσιο της εκστρατείας της Άγκυρας για την απαλλαγή της συνοριακής περιοχής από Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Ο Μπινάλι Γιλιντίν δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «ασφαλής ζώνη» 30 χιλιομέτρων μέσα στη Συρία.

Η έναρξη της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης από τον τουρκικό στρατό με την υποστήριξη παραστρατιωτικών ομάδων της Συρίας υπό τη διοίκηση της Άγκυρας, ήρθε μια μέρα μετά την επίθεση που ονομάστηκε από την τουρκική κυβέρνηση «Operation Olive Branch», με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές να σφυροκοπούν πάνω από 150 στόχους στην κουρδική επαρχία Αφρίν.

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες ως απάντηση, έπληξαν με ρουκέτες την τουρκική πόλη Ρεϊχανλί στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, όπου ένα άτομο σκοτώθηκε και 32 τραυματίστηκαν.


ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ορκίστηκε σήμερα Κυριακή ότι η εκστρατεία θα τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα.

Η Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν, ξεκίνησε την εκστρατεία στο Αφρίν προκειμένου να «συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3