Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες της Σ. Μπεκατώρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2021, 22:26
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτεπάγγελτη έρευνα θα ξεκινήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.


Άλλες δύο αθλήτριες

Στο μεταξύ, μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου, άλλες δύο πρώην αθλήτριες κοινοποίησαν τη δική τους τραυματική εμπειρία.

Η πρώην διεθνής αθλήτρια του πόλο Μάνια Μπίκοφ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook όσα βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο. Επίσης η Ραμπέα Ιατρίδου, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τεχνική κολύμβηση, προχώρησε σε ανάρτηση, επίσης στο Facebook, αποκαλύπτοντας την οδυνηρή εμπειρία της με γιατρό που την εξέταζε γυμνή χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back