ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΝΗ: Οι… μετακινούμενοι γιατροί δεν είναι λύση

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: Οι… μετακινούμενοι γιατροί δεν είναι λύση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2024, 18:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι προκηρύξεις θέσεων εργασίας δεν καλύπτουν τα κενά στα νοσοκομεία, ούτε επίσης τις αποχωρήσεις και παραιτήσεις γιατρών.

Καταγγέλλει τις αποφάσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ, ότι οδηγούν σε εξουθένωση του γιατρούς, με υπερεφημέρευση και συνεχείς μετακινήσεις.

Αναφέρει παραδείγματα, όπως ακτινοδιαγνώστρια, που την ημέρα διορισμού της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετακινήθηκε για τρεις μήνες στην Άρτα, όπου είναι μόνη της για εφημερίες και πρωινό ωράριο, αυτή την εβδομάδα.

Γιατροί της ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και το «Χατζηκώστα» μετακινούνται για 6 μήνες στο Αγρίνιο, σε τμήμα που λειτουργεί με 2 γιατρούς και χωρίς ενίσχυση από επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό.

Παιδίατροι στο ΠΓΝΙ μετακινούνται στο «Χατζηκώστα», «παρά τις
διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δεν υπάρχει θέμα με τους παιδιάτρους».


Η ΕΙΝΗ καλεί την 6η ΥΠΕ να βρει λύσεις πέρα από τη μετακίνηση της ακτινοδιαγνώστριας στην Άρτα και να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, μετά την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών Αγρινίου, καθώς και να γίνουν άμεσα νέες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων παιδιάτρων ΕΣΥ στο
νοσοκομείο, πέραν της μιας θέσης που προκηρύχθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back