ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΙΝΗ: «Απόλυση γιατρού με προφάσεις»

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: «Απόλυση γιατρού με προφάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2023, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε άλλη μια σημερινή (15/2) ανακοίνωση, η ΕΙΝΗ αναφέρεται σε «προδιαγραφόμενη απόλυση συναδέλφου επικουρικού ψυχιάτρου» στο «Χατζηκώστα».

Σύμφωνα με το ιστορικό, όπως το αναφέρει η Ένωση Ιατρών, ο γιατρός προσλήφθηκε στις 5 Ιουλίου 2021 με σύμβαση 36 μηνών «για υπηρεσίες ολοκληρωμένης  κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ΄ οίκον νοσηλείας, που αφορά ψυχιατρικούς ασθενείς».

 «Ο συνάδελφος προσλήφθηκε επιτελώντας τα καθήκοντα που του αναλογούσαν, όπως μπορούν συνάδελφοι που τον βοήθησαν να βεβαιώσουν» τονίζει η ΕΙΝΗ, αμφισβητώντας τις αιτιάσεις της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η διοίκηση μεταξύ άλλων, εγκαλεί τον γιατρό γιατί όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, δεν τηρούνται στοιχεία-προαπαιτούμενα του προγράμματος, παραδοτέα, που δεν είναι ακριβώς... ιατρική αρμοδιότητα.

Η ΕΙΝΗ προσθέτει ότι αν ο γιατρός απολυθεί, ουσιαστικά καταργείται το πρόγραμμα του νοσοκομείου. Αυτή η καταγγελία παίρνει άλλη διάσταση, τη στιγμή που υπάρχει ήδη ανοιχτό ένα θέμα με την είσοδο φορέων ιδιωτικών συμφερόντων (έστω και όχι πάντα αγοραίων), σε δομές υγείας.

«Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης απόλυσης του συναδέλφου από την Διοίκηση, την συνέχιση του προγράμματος από το νοσοκομείο και την άμεση πρόσληψη όλων των απαιτούμενων υγειονομικών για την λειτουργία του προγράμματος. Διαφορετικά πετάμε στον Καιάδα  τους ασθενείς που ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα μέχρι στιγμής, θυσιάζοντας σαν εξιλαστήριο θύμα ένα συνάδελφο που με προσωπικές θυσίες έκανε  ότι μπορούσε για να το προχωρήσει».

Δηλώνει τέλος ότι θα συμπαρασταθεί στον ψυχίατρο σε τυχόν δικαστικές διαμάχες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back