ΕΙΝΗ: «Ανοίγουν κερκόπορτες στο ΕΣΥ»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2022, 20:09

Η ΕΙΝΗ με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου (κατά πλειοψηφία), ενέκρινε ανακοίνωση-επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη, την υφυπουργό Ζ. Ράπτη και τη διοίκηση του ΠΓΝΙ, με τη οποία διαμαρτύρεται για την είσοδο της ΕΠΡΟΨΥΗ στο ΠΓΝΙ ως «φιλοξενούμενη», με επιχορήγηση 500.000 ευρώ.

Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση του ΚΚΕ.

Η ΕΙΝΗ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης του ΠΓΝΙ (στην ψυχιατρική του κλινική) έχει «δεχθεί απανωτά χτυπήματα λόγω της υποστελέχωσης, των αναστολών εργασίας και της υποχρηματοδότησης» και πως «έχει να επιδείξει λαμπρό κλινικό και επιστημονικό έργο».

Επίσης, η ένωση αναφέρεται προσωπικά στον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Υφαντή και στον πρώην βουλευτή Χρ. Μαντά, λέγοντας πως αντί να ενδυναμωθεί η υπηρεσία «με την επιστροφή των ιδρυτών» της (…) συνέβηκε το απίθανο και αντίθετο αυτής της δυνατότητας. Η ίδρυση και ανάπτυξη μιας τέτοιας μονάδας να γίνει από την ΑΜΚΕ ΕΠΡΟΨΥΗ, με υψηλότατη χρηματοδότηση 10ετούς διάρκειας, με τη δωρεάν στήριξη του ΠΓΝΙ. Οι δύο πανεπιστημιακοί ψυχίατροι, παρότι λειτουργοί του ΠΓΝΙ, βρέθηκαν ως διαμεσολαβητές σε συνάντηση της διοίκησης του ΠΓΝΙ και του ΔΣ της ΕΠΡΟΨΥΗ, ενισχύοντας την απαράδεκτη και επιζήμια απόφαση του ΔΣ του ΠΓΝΙ».

Η ΕΙΝΗ θεωρεί ότι η ΕΠΡΟΨΥΗ «θα εκμεταλλευτεί την κλινική και επιστημονική κληρονομιά της υπάρχουσας μονάδας για να παρουσιάσει στον φάκελο υποψηφιότητάς της δάνεια κλινική και επιστημονική εμπειρία» και ταυτόχρονα, η μονάδα υποφέρει «από υποστελέχωση και κρατική υποχρηματοδότηση.

Εν τέλει, ζητάει από τους υπουργούς και τη διοίκηση να σταματήσουν «την αρνητική εξέλιξη που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στο ΕΣΥ, για αντίστοιχα προκλητικές και επιζήμιες ΣΔΙΤ».

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3