«Είναι μεγάλη η μπίζνα»…

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 09:15

Η Κίνηση Κομμουνιστών «Εργατικός Αγώνας», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με την υπόθεση των απορριμμάτων και της διαχείρισής τους, με αφορμή όσα έγιναν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο: «Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι μεγάλα οικονομικά συμφέροντα εποφθαλμιούν και θέλουν να βάλουν στο χέρι όλο το κύκλωμα απορρίμματα –ανακύκλωση- εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. Είναι μεγάλη η μπίζνα, τεράστια τα κέρδη που θα αποκομίζουν».

Αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στάθηκαν εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια, τόσο πρόσφατα, όσο και κατά το παρελθόν και προσθέτει ότι «το εργατικό κίνημα με τους συμμάχους του πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και με σωστές κινήσεις πανελλαδικά να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση που θα είναι πιο σκληρή και πιο αποφασιστική. Ήδη οι ιδιωτικοποιήσεις ανοίγουν σε μια σειρά Δήμους.  Οι εργολάβοι και το κεφάλαιο θέλουν τα κέρδη και οι δημοτικές αρχές  να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους».

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι έφερε το θέμα σε ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «ήταν τέτοια η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στο δημοτικό συμβούλιο που δεν έβαζαν καν για ψήφιση πρόταση για μη ιδιωτικοποίηση».

Η ανακοίνωση καταλήγει μεταξύ άλλων λέγοντας ότι «εκτιμώντας την εξέλιξη της μάχης που έδωσαν οι εργαζόμενοι, πρέπει να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η ενότητα και η συμπαράταξη των εργαζομένων, η αξιοποίηση της ύπαρξης πολλών δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο και οι μεταξύ τους αντιθέσεις μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα σε όφελος και των εργαζομένων στους Δήμους και των δημοτών», δίνοντας σύνθημα για συνέχεια κινητοποιήσεων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back