Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 15-01-2018, 15:11
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός πολιτιστικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο εφευρίσκουν νέους τρόπους προσέλκυσης και εκπαίδευσης του κοινού, όπως τρισδιάστατες απεικονίσεις γλυπτών, δωρεάν διάθεση βιβλίων τέχνης, αλλά και παροχή ηλεκτρονικών πηγών στο κοινό. Εκτός από τα ερευνητικά εργαλεία, όμως, ορισμένα μουσεία έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας εικονικές περιηγήσεις στις εγκαταστάσεις τους, με τελευταίο παράδειγμα το φημισμένο μουσείο-πινακοθήκη Ουφίτσι της Φλωρεντίας.


Διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ουφίτσι, αυτή η εικονική περιήγηση επιτρέπει σε οποιονδήποτε να «επισκεφθεί» το μουσείο από το σπίτι του. Καθώς υποστηρίζεται από την Google, η περιήγηση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως τους χάρτες της εταιρείας. Έτσι εκτός από τις απλές στατικές εικόνες, η περιοδεία προσφέρει περιήγηση 360 μοιρών (με πλήρεις περιγραφές των περισσότερων έργων τέχνης με δυνατότητα κλικ στο σημείο που ενδιαφέρει τον χρήστη). Αυτό επιτρέπει στους θεατές να παρατηρούν και να μελετούν το χώρο από περισσότερες γωνίες μετατρέποντας την εικονική επίσκεψη σε μια πραγματική εμπειρία.

Τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης. Τώρα, λοιπόν, μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο -ακόμη και να περπατήσετε μέσα στις στοές και τους διαδρόμους του- με ένα απλό κλικ στο ποντίκι του υπολογιστής σας.

Πηγή: My Modern Met

200 λέξεις απομένουν.
  • φιλιω
    φιλιω
    παρατηρώ την τεχνη της ευρώπης
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα