Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική σήμανση σε ταξί για πληρωμή με POS

Εικόνα του άρθρου Ειδική σήμανση σε ταξί για πληρωμή με POS
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2024, 10:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τα ταξί ξεκινάει η νέα εφαρμογή ειδικής σήμανσης με την οποία οι πολίτες θα ενημερώνονται ότι είναι αποδεκτή η πληρωμή με κάρτα ενώ θα υπάρχει και τηλέφωνο για καταγγελίες. 

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά κατηγορίες επαγγελματιών που ενώ έχουν τερματικά POS, δεν τα χρησιμοποιούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη η ΑΑΔΕ έχει διενεργήσει 2.360 φορολογικούς ελέγχους σε ταξί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χίο και Κέρκυρα.

Πρόκειται για ελέγχους επαλήθευσης της κατοχής του POS και εξασφάλισης της ορθής διασύνδεσής του με τις εφαρμογές της ΑΑΔΕ. 

Σε πολλές περιπτώσεις το ποσοστό συμμόρφωσης ήταν αρκετά υψηλό. Παρόλα αυτά, υπήρξαν και 38 περιπτώσεις στις οποίες οι ελεγκτικές αρχές προχώρησαν στον καταλογισμό κυρώσεων.

Πρόστιμα

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες ενώ αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ θα βρεθούν οι παραβάτες.  Το πρόστιμο θα επιβάλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το ύψος του προστίμου θα μειώνεται στο ήμισυ εάν ο υπόχρεος προβεί σε καταβολή του προστίμου εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτόν της σχετικής πράξης από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτής. 

Εάν το πρόστιμο επιβληθεί από την ΑΑΔΕ τότε η μείωση του  ισχύει  εάν ο υπόχρεος προβεί σε καταβολή του προστίμου εντός  60 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back