Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Μέτρα στήριξης των οινοπαραγωγών

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Μέτρα στήριξης των οινοπαραγωγών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2020, 23:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των οινοπαραγωγών που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία του κορονοϊού υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι παραγωγοί θα εξαιρεθούν από ορισμένους αντιμονοπωλιακούς κανόνες για διάστημα μέχρι έξι μήνες κάτι το οποίο θα επιτρέψει τον από κοινού σχεδιασμό σε ό,τι έχει σχέση με την παραγωγή, την αποθήκευση και τις δραστηριότητες προώθησης.

Η συνεισφορά της χρηματοδότησης της ΕΕ στα εθνικά προγράμματα στήριξης θα αυξηθεί από το 60% στο 70%. Σύμφωνα με την Επιτροπή, θα επιτραπεί στις χώρες της ΕΕ να παρέχουν εκ των προτέρων πληρωμές έτσι ώστε να καλυφθεί το κόστος αποθήκευσης και να επιτρέψει στους παραγωγούς την απόσταξη του κρασιού σε αλκοόλη για βιομηχανική χρήση ή χρήση βιοκαυσίμων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατανάλωση κρασιού στην Ευρώπη αναμένεται να σημειώσει πτώση μέχρι 8% φέτος και κυρίως όσον αφορά στους αφρώδεις οίνους και τα πεπαλαιωμένα κρασιά. Επιπροσθέτως, η πτώση στη ζήτηση και οι δασμοί στις ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των εξαγωγών κατά 14%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back