Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ε.Ε.: Κλείνει τον φάκελο «λίμνη Παμβώτιδα»

Εικόνα του άρθρου Ε.Ε.: Κλείνει τον φάκελο «λίμνη Παμβώτιδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2019, 01:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η υπόθεση της υποβάθμισης της λίμνης Παμβώτιδας έχει κλείσει. Μετά από ερωτήματα που είχε καταθέσει η Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση από το 2014 για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας (EU Pilot 6056/14), με αφορμή και την κατασκευή του υγρού στίβου σκι για την οποία υπήρχαν πολλές καταγγελίες από περιβαλλοντικές οργανώσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησε με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης Παμβώτιδας που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας.

Το υπουργείο, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι, προκειμένου να μελετηθεί με ορθό διοικητικό και επιστημονικό τρόπο η διαχείριση και προστασία ενός τόσο σημαντικού οικοσυστήματος, η περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας, εντάχθηκε στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020), στο πρόγραμμα εκπόνησης ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων και σχεδίων διαχείρισης για όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Μαζί με την υπόθεση της λίμνης Παμβώτιδας, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκλεισε και η υπόθεση του Σχινιά λόγω του γεγονότος ότι το 2018 ολοκληρώθηκε το γκρέμισμα των ταβερνών που υπήρχαν εντός της προστατευόμενης περιοχής του Σχινιά.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι «έχει κλείσει πολλές εκκρεμείς υποθέσεις EU-PILOT κατά της χώρας μας με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να έχει περιορίσει ή να έχει εξαλείψει την καταβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back