Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος για τα μολυσμένα αυγά

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος για τα μολυσμένα αυγά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2017, 00:54
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύνοδο υπουργών για το θέμα των μολυσμένων αυγών πρόκειται να συγκαλέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το σκάνδαλο παίρνει διαστάσεις.

Μολυσμένα αυγά με το παρασιτοκτόνο fipronil έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον 14 χώρες, την ώρα που η Γαλλία ανακοίνωσε πως πέρασαν στη χώρα τουλάχιστον 250.000 αυγά.

Χθες η Δανία, η Σλοβακία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν ότι ανήκουν και αυτές στις χώρες όπου μολυσμένα αβγά διατέθηκαν είτε με το κέλυφός τους είτε σε υγρή μορφή ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο Επίτροπος Ντάνιελ Ροζάριο, εξήγησε για ποιο λόγο θα συγκληθεί η έκτακτη σύνοδος.

«Πρέπει να πούμε πως το σύστημα όπως λειτουργεί είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Όμως μετά από αυτό το γεγονός πρέπει να μάθουμε πράγματα και για αυτό θα έχουμε σύνοδο στις 26 Σεπτεμβρίου»

Η κόντρα μεταξύ Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας καλά κρατεί με τις τρεις χώρες να κατηγορούν η μία την άλλη για το ποια είναι η αρχικά υπεύθυνη.

Νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά.

Πρόκειται για δύο διευθυντές εταιρείας που χρησιμοποίησαν το fipronil στις μονάδες εκτροφής, σύμφωνα με τη εισαγγελία η οποία δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back