ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ακύρωσαν εκδήλωση λόγω ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Ακύρωσαν εκδήλωση λόγω ακροδεξιού Ισραηλινού υπουργού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2023, 23:58
ΚΟΣΜΟΣ

Η αποστολή της ΕΕ στο Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τη δεξίωση που διοργάνωνε στο Τελ Αβίβ, αφού ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε ότι θα παρευρεθεί και θα εκφωνήσει ομιλία.

«Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Ισραήλ ανυπομονεί να γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, όπως κάνει κάθε χρόνο», ανέφερε η διπλωματική αποστολή σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

«Δυστυχώς, φέτος αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη διπλωματική δεξίωση, καθώς δεν θέλουμε να προσφέρουμε βήμα σε κάποιον του οποίου οι απόψεις έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μέλος του κοινοβουλίου από το υπερεθνικιστικό κόμμα Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη), ο Μπεν-Γκβιρ έγινε υπουργός τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού το κόμμα του εισήλθε σε συνασπισμό με το Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για να σχηματίσουν αυτό που έχει περιγραφεί ως η πιο δεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ.

Ο Μπεν-Γκβιρ είναι διαβόητος σκληροπυρηνικός σε θέματα ασφάλειας και γνωστός για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έχει κάνει για τους Άραβες πολίτες του Ισραήλ. Έχει καταδικαστεί για ρητορική μίσους, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του ισραηλινού εδάφους και απορρίπτει ένα παλαιστινιακό κράτος.  Ο ακροδεξιός υπουργός προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις, όταν πυροδότησε πρόσφατα εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, επισκεπτόμενος το Όρος του Ναού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back