Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Εcholoci» στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου

Εικόνα του άρθρου «Εcholoci» στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 19:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Eναρκτήρια ενημερωτική εκδήλωση για το έργο «EchoLoci: καινοτόμες ηχοτοπικές εφαρμογές για την καταγραφή και διατήρηση της βιοποικιλότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών, στις κτηνοτροφικές διαδρομές του Ζαγορίου» διοργανώνουν το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού InnoPolis, το Οικομουσείο Ζαγορίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 29 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο Άνω Πεδινών, στο Ζαγόρι.

Το EchoLochi είναι ένα καινοτόμο έργο για την καταγραφή της βιοποικιλότητας, μέσω του ήχου και της εικόνας, στα κτηνοτροφικά μονοπάτια του Ζαγορίου. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών επιτυγχάνεται μια συνεργατική διαδικασία μάθησης και διαχείρισης του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Το έργο στοχεύει έμμεσα τόσο στη διαφύλαξη της άγριας πανίδας και των απειλούμενων ειδών της περιοχής του Ζαγορίου όσο και στην προστασία των βιοτόπων της.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (πρόγραμμα «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες») στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις».

Με βάση το ισχύον ΦΕΚ για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδρίων, στο συνεδριακό κέντρο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι/ες έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή νοσήσει πρόσφατα με επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back