ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

EchoLoci: τελετή λήξης στα Λιθαρίτσια

Εικόνα του άρθρου EchoLoci: τελετή λήξης στα Λιθαρίτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2023, 17:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελετή λήξης του έργου «Echoloci : Καινοτόμες ηχοτοπικές εφαρμογές για την καταγραφή και διατήρηση της βιοποικιλότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών, στις κτηνοτροφικές διαδρομές του Ζαγορίου» διοργανώνει ο συντονιστής φορέας «INNOPOLIS Kέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού » σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Οικομουσείο Ζαγορίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 29 Ιουνίου, από 18:00 έως 22:30, στο συνεδριακό κέντρο «Λιθαρίτσια», στα Ιωάννινα.

Το έργο EchoLoci  χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο . Είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο που επιδιώκει να αξιοποιήσει τις ηχοτοπικές τεχνολογίες για την καταγραφή και διατήρηση της βιοποικιλότητας, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα ερευνητών και εμπειρογνωμόνων εργάστηκε επί σειρά μηνών στις κτηνοτροφικές διαδρομές του Ζαγορίου, με στόχο να αναπτύξει και να δοκιμάσει ηχοτοπικές εφαρμογές για την καταγραφή των ήχων της φύσης και των ειδών που την κατοικούν.

Η τελική συνάντηση θα συγκεντρώσει εκπρόσωπους από τους εταίρους του έργου, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα και αρμόδιους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα παρουσιαστούν οι αποτελέσματα του έργου και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την περαιτέρω αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και των εφαρμογών τους.

«Το έργο ECHOLOCI έχει προσφέρει σημαντική συνεισφορά και ανοίγει νέους ορίζοντες για τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση και προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back