ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό πένθος για τα θύματα των πλημμυρών

Εικόνα του άρθρου Εθνικό πένθος για τα θύματα των πλημμυρών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2017, 00:31
ΕΛΛΑΔΑ

Την κήρυξη εθνικού πένθους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική.

Παράλληλα με τηλεοπτικό του διάγγελμά του, αφού εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων.

«Τούτη την ώρα η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη αυτή τραγωδία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και την περιφερειάρχη Αττικής:

Η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.

Έχει ήδη σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού ή άλλων κλειστών δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.

Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.

Δεσμεύομαι ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων που έχουν πληγεί. Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές». 

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ήμερες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ήμερες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Την Τέταρτη (15-11-2017): Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στέρεα, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
  2. Την Πέμπτη (16-11-2017): Κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.
  3. Την Παρασκευή (17-11-2017): Πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (έκτος της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).
  4. Το Σάββατο (18-11-2017): Αρχικά όλη η χώρα έκτος από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (έκτος από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
  5. Την Κυριακή (19-11-2017): Πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κεντρική φωτογραφία:  https://twitter.com/GSCP_GR/status/930773226577424384)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back