ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στους 14 οι νεκροί στη Δυτική Αττική

Εικόνα του άρθρου Κακοκαιρία: Στους 14 οι νεκροί στη Δυτική Αττική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2017, 13:05
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία  οι νεκροί ανέρχονται σε 14, ενώ αναφορές στα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγια για πολλούς αγνοούμενους. 

Παράλληλα Νέα Πέραμος, Μαγούλα και Μάνδρα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους.

Ισχυρές καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας της 14ης και με ιδιαίτερη ένταση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου 2017 είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα στη Δυτική Αττική και κυρίως στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική πολλά αυτοκίνητα βρίσκονται παγιδευμένα στους δρόμους και συνεργεία προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

«Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής η Υπηρεσία μας έχει λάβει μέχρι στιγμής 340 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και οχήματα. Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. Οι υπηρεσίες όλης της Αττικής  είναι σε επιφυλακή» ανακοίνωσε μέσω twitter η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν αυτή τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

(Κεντρική φωτογραφία.: https://twitter.com/euronewsgr/status/930714028531421184)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back