Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το εθνικό πάρκο, τα Κέντρα Πληροφόρησης και οι επισκέπτες

Εικόνα του άρθρου Το εθνικό πάρκο, τα Κέντρα Πληροφόρησης και οι επισκέπτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2019, 21:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη συμβολή των Κέντρων Πληροφόρησης στην ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Ο Φορέας επικαλείται τα βιβλία εντυπώσεων στα οποία έχουν γράψει οι επισκέπτες, αλλά και την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δωρεάν ξεναγήσεις και το έντυπο υλικό λειτουργούν ενισχυτικά στη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης λειτουργεί σε καθημερινή βάση, αλλά και σε ορισμένες αργίες, τέσσερα Κέντρα Πληροφόρησης: στους Ασπραγγέλους, στο Μικρό Πάπιγκο, στο Μέτσοβο και στους Μαυραναίους Γρεβενών. Σε περιόδους αιχμής λειτουργούν επίσης το Κέντρο Πληροφόρησης στη Βοβούσα και ένας χώρος ενημέρωσης στο Σπήλαιο Γρεβενών ενώ εντός του 2020 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Πληροφόρησης Κλειδωνιάς στο Δήμο Κόνιτσας.

Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στα κέντρα πληροφόρησης, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία (80%) να είναι ξένοι.

Μετά τον θετικό αυτόν απολογισμό της δράσης των Κέντρων Πληροφόρησης, ο Φορέας Διαχείρισης θέτει επί τάπητος το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των υποδομών των Κέντρων Πληροφόρησης και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών που θα οδηγήσει στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού και στην οικονομική τόνωση της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back