ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξώφυλλο #305

Εικόνα του άρθρου Εξώφυλλο #305
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2024, 08:28
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πού πάει η αγροτική παραγωγή στην Ήπειρο; Είναι το ερώτημα που απασχολεί το κεντρικό θέμα του 305ου τεύχους του «Εξωφύλλου», που κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. Ο αριθμός αριθμός παραγωγών, οι ποσότητες και οι τιμές γάλακτος. Πόσα στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έχει καταγραφεί στην Ήπειρο.

Ο Κώστας Καραβίδας, κριτικός λογοτεχνίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης για το νέο εκδοτικό εγχείρημα του Τύπου Ιωαννίνων με τίτλο «25+2 ρετρό ιστορίες». Η ομιλία του δεν ήταν εστιασμένη μόνο στο βιβλίο αλλά στην ίδια την πόλη των Ιωαννίνων, στις ιστορίες του παρελθόντος και στις απαιτήσεις του μέλλοντος. 


Η Αγγελική Ντίνου αρχειονόμος στα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, με αφορμή την παρουσίαση της Ιδιωτικής Συλλογής του Ζήκου Παπαζώτου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης «Συλλέγοντας μνήμες» γράφει για τον Λόρδο Μπάιρον.

Ποιο χωρίο μέχρι το 1953 λεγόταν Μούλες;

Ακόμη δείτε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την εβδομάδα που έρχεται. 

Πριν 39 χρόνια οι Megadeth κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ Killing is my business… and Business is Good. 

Επίσης, ένα χρόνο πριν, στις 4 Ιουνίου του 1984, ο Μπρους Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί το Born in the U.S.A. Το άλμπουμ όχι μόνο μετέτρεψε τον ροκά από το Φρίχολντ του Νιου Τζέρσεϊ σε σούπερ σταρ, αλλά και αποτύπωσε την πιο εμβληματική εικόνα του στις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς: τα μυώδη χέρια του υψωμένα, με μια κόκκινη μπαντάνα στο κεφάλι και την αμερικανική σημαία πίσω του. Και όπως σημειώνει ο ίδιος ο δημιουργός στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο Born To Run, το άλμπουμ «άλλαξε τη ζωή μου, μου χάρισε το μεγαλύτερο κοινό μου, με ανάγκασε να σκεφτώ περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα τη μουσική μου και με έβαλε για λίγο στο κέντρο του κόσμου της ποπ».

Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: exofyllo305-160624.pdf

Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε τον Τύπο με μια συνδρομή εδώ 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back