Λυκ πίσω
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξώφυλλο #303

Εικόνα του άρθρου Εξώφυλλο #303
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2024, 08:27
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Διαβάστε στο 303ο του «Εξωφύλλου» που κυκλοφορεί σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου, στις οθόνες σας: Σύννεφα πάνω από τα τουριστικά Γιάννενα, το σήμα κινδύνου από την Ένωση Ξενοδόχων και η ακρίβεια.

Την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε στις κάλπες προκειμένου να αποφασίσουμε για το μέλλον της Ευρώπης. Οι αναφορές του γερμανικού Τύπου για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Το 2019 οι Πράσινοι πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές επηρεάζοντας έτσι τις πολιτικές της ΕΕ για το κλίμα. Σήμερα, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχουν τις χειρότερες επιδόσεις και όλα δείχνουν ότι θα χάσουν σχεδόν το ένα τρίτο από τους σημερινούς 72 βουλευτές της ΕΕ. Στην αντίθετη κατεύθυνση η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, που ανέλαβε την εξουσία το 2022 και τα ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη χαιρέτισαν τη νίκη της, αντί να συγκρουστεί με τις ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέπληξε φίλους και εχθρούς συνεργαζόμενη στενά μαζί τους, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως γέφυρα μεταξύ της κυρίαρχης κεντροδεξιάς και του δικού της αρχισυντηρητικού στρατοπέδου, το οποίο προηγουμένως απέφευγε.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι και από αυτό το τεύχος δεν λείπει η ατζέντα με όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας.


Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: exofyllo303-020624.pdf

Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε τον Τύπο με μια συνδρομή εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3