Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έξοδο στο Αβγό για τους ερχόμενους από Αθήνα, προτείνει η Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου Έξοδο στο Αβγό για τους ερχόμενους από Αθήνα, προτείνει η Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2017, 21:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας μήνας σίγουρα, συν ό,τι (και αν) προστεθεί μέσα στον Ιουνίου, απομένουν για να ολοκληρωθεί η σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία, στον κόμβο της Κοσμηράς. Σήμερα, Πέμπτη πρωί, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε σύσκεψη στο γραφείο του με διάφορους φορείς, υπηρεσιακούς, επιχειρησιακούς και πολίτες της περιοχής, για τη λειτουργία του κόμβου. Πήραν μέρος μεταξύ άλλων  ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ο διοικητής της τροχαίας Γ. Αζέλης, ο αντιδήμαρχος  Γιάννης Λιόντος, στελέχη της Εγνατίας οδού και του υπουργείου Υποδομών. Δια… τηλεφώνου του περιφερειάρχη, υπήρξε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών Ζ. Καρβούνη και τις κατασκευαστικές. Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι σκοπός είναι να μην προκληθούν προβλήματα μετά τη σύνδεση και γι αυτό το σκοπό, η Περιφέρεια έχει καταθέσει προτάσεις στο υπουργείο Υποδομών.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο… λάθος κόμβος της Εγνατίας, που θα αποκτήσει ακόμα περισσότερη κίνηση με την Ιόνια. Το γεγονός ότι ο κόμβος φτιάχτηκε εξ αρχής λάθος, με φανάρια, αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κίνηση τώρα, που η κίνηση θα είναι αυξημένη και σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, ο δρόμος θα δέχεται περισσότερα οχήματα.

Η άμεση λύση που προτείνεται είναι η διοχέτευση της κίνησης προς Γιάννενα, Κακαβιά, Ζαγόρι και Κόνιτσα, στον κόμβο του Αβγού (στον παλιό δρόμο δηλαδή) και στον κόμβο της Πεδινής να καταλήγουν μόνο τα οχήματα που κινούνται είτε προς Ηγουμενίτσα, είτε προς Μέτσοβο- Βόρεια Ελλάδα. Κοινώς, η Περιφέρεια προτείνει να… καταργηθεί ο υπάρχον κόμβος για τους ερχόμενους από Ιόνια και να βγαίνουν νωρίτερα από τον αυτοκινητόδρομο. «Υπάρχει κυκλικός κόμβος στο Αβγό που θα βοηθάει σημαντικά την κατάσταση για αυτούς που θα έρχονται από την Αθήνα για Γιάννενα- Κακαβιά, Κόνιτσα, Ζαγόρι.  Καταθέσαμε και σκέψεις πάνω σε προκαταρκτική μελέτη με δύο κυκλικούς κόμβους που μελετάει η κ. Καλογιάννη με μια ομάδα μηχανικών, που θα βοηθάνε τον νυν κόμβο, ώστε να βελτιώσουν αρκετά τα πράγματα». Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, «όλοι συμφωνούν στην πρόταση να διοχετεύσουμε την κίνηση προς το λεκανοπέδιο στον κόμβο του Αβγού και τα άλλα να συνεχίζουν κανονικά στον κόμβο της Κοσμηράς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back