ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έξι υποψήφιοι για τον οδοφωτισμό led

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2020, 19:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μεγάλο ήταν τελικά το ενδιαφέρον εταιριών για τον διαγωνισμό της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου. Κάτι που αναμενόταν εξάλλου, καθώς στον «έξυπνο» φωτισμό επενδύουν πια μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι –και από το εξωτερικό.

Στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος γίνεται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με όχημα τον μηχανισμό ELENA σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δήλωσαν συμμετοχή έξι εταιρίες ή κοινοπραξίες (και μια ιταλική). Πρόκειται για τις εταιρίες: Triton Act AE,  Greenesco Ενεργειακή Α.Ε.,  ΘΕΜΕΛΗ –Pagano & Ascolillo spa, Intrakom Κατασκευές Α.Ε., Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-FOTAGONLED A.E., Μυτιληναίος Α.Ε.

Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται με το σύστημα του ανταγωνιστικού διαλόγου, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου (είτε με ιδία κεφάλαια είτε με δάνειο από την ΕΤΕπ), ενώ θα διαχειρίζεται τον «έξυπνο» φωτισμό για 16 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back