Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Έξι αιτήσεις για επτά τηλεοπτικές άδειες

Εικόνα του άρθρου Έξι αιτήσεις  για επτά τηλεοπτικές άδειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2018, 21:11
ΕΛΛΑΔΑ

Έξι φάκελοι κατατέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα φακέλους κατέθεσαν οι: Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης. (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antennα TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ («E» TV) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ. 

Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ό,τι αφορά την έβδομη άδεια το ΕΣΡ σημειώνει: Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. 

Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. 

Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο.».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Τυπικά, αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει την εκπομπή του.


ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φακέλων εκ μέρους των υποψηφίων εταιρειών για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για θετικό αποτέλεσμα υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3