ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Η κυβέρνηση προτείνει Πολύδωρα-«Όχι» από την αντιπολίτευση ((upd)

Εικόνα του άρθρου ΕΣΡ: Η κυβέρνηση προτείνει Πολύδωρα-«Όχι» από την αντιπολίτευση ((upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2016, 17:55
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βύρων Πολύδωρας αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μια πρόταση που απέρριψαν η αξιωματική αντιπολίτευση και το Ποτάμι. Ως αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, η κυβέρνηση προτείνει τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ροδόλφο Μορώνη.

Ο κ. Πολύδωρας αποδεχόμενος την πρόταση της κυβέρνησης υπογράμμισε την ανάγκη άρσης του αδιεξόδου για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής στο Μέγαρο Μαξίμου, προανήγγειλε επικοινωνία του με τους αρχηγούς των κομμάτων για να συμβάλλει στην θεσμική και νομική εξομάλυνση.

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε εξάλλου ότι δεν μετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και τεχνάσματα, ούτε είδε τέτοιες τάσεις κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα διέκρινε τάσεις για συναίνεση, που -όπως είπε- είναι προϋπόθεση για τη δική του παρέμβαση.


«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός του ΕΣΡ, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του Συμβουλίου.

Πηγές από την Πειραιώς σημειώνουν ότι ο κ. Πολύδωρας, με δηλώσεις του κατά το παρελθόν, έχει στηρίξει τον νόμο Παππά και επομένως, δεν αποτελεί το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτή τη θέση. Επίσης, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο. 

Αρνητικά τοποθετήθηκε και το Ποτάμι να αναλάβει πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. «To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει ο Περισσός, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΣΡ. Ο Περισσός μιλά επίσης για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από πλευράς κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Την αντίθεσή του στην πρόταση της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ εξέφρασε με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ. 

"Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής -για τη χώρα- περιόδου 2004/2009", αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.


Ν. ΠΑΠΠΑΣ: «ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ»

Έκκληση ώστε να πέσουν οι τόνοι, απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, διαβεβαιώνοντας ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες περνάει άμεσα στο ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη συγκρότησης ευρύτατων και δυνατών συναινέσεων, ενώ επισημαίνει ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων. 

Οι εξελίξεις πλέον, μεταφέρονται για τη Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back