Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εξεταστικός… σκεπτικισμός

Εικόνα του άρθρου Εξεταστικός… σκεπτικισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2020, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σκέφτεται ήδη πώς θα γίνει η εξεταστική στο ίδρυμα, καθώς, όπως ήδη έχει ανακοινώσει επίσημα, έχει αρκετές επισημάνσεις για την επιστροφή φοιτητών στην πόλη και στο ίδρυμα, ενόψει της επανεκκίνησης λειτουργίας, από τις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, αναμένονται καταρχάς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθούν εργαστήρια και κλινικές. Ο πρύτανης τόνισε ότι τα θεωρητικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν εξ αποστάσεως, αλλά και όπου αυτό είναι εφικτό και τα εργαστηριακά.  Πρόσθεσε δε ότι το ίδρυμα ήταν απόλυτα έτοιμο να ανταποκριθεί σε ανάγκες τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι για την εξεταστική του καλοκαιριού. Ο τρόπος εξέτασης είναι υπόθεση του τμήματος και του ιδρύματος (δεν έχει δικαιοδοσία δηλαδή το υπουργείο) και ήδη, υπάρχουν αρκετά προβλήματα προς επίλυση.

Μικρότερα τμήματα: Πέρα από την «αραίωση» των τμημάτων εξέτασης, θα πρέπει να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και στα αστικά λεωφορεία, καθώς στις εξεταστικές παρατηρείται έτσι και αλλιώς το φαινόμενο. Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι έχει ήδη μεταφέρει το θέμα στο αστικό ΚΤΕΛ.

Λιγότερη ώρα εξέτασης: Γίνονται εισηγήσεις για μείωση του χρόνου εξέτασης στο μισό.

Εξ αποστάσεως εξέταση: Ήδη, κάποια τμήματα συζητούν το ενδεχόμενο. Σημειώνεται ότι το ΕΑΠ ήδη έχει αποφασίσει, η καλοκαιρινή εξεταστική σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. μεταπτυχιακά) να γίνει εξ αποστάσεως.

14μερο καραντίνας: Ένα ακόμα ζήτημα, είναι ότι φοιτητές-τριες από την Κύπρο π.χ., θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες, σύμφωνα με τα τώρα ισχύοντα. Οπότε, θα πρέπει να έρθουν δύο βδομάδες πριν την ημερομηνία της εξεταστικής.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ακόμα ότι ήδη, εκλεκτορικά σώματα, υποστηρίξεις εργασιών κ.λπ. γίνονται με τηλεδιάσκεψη, όπως προβλέπεται άλλωστε από το νόμο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back