Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο προσωπικό και φοιτητές»

Εικόνα του άρθρου «Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο προσωπικό και φοιτητές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2020, 17:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η προοπτική επανέναρξης των κλινικών και των εργαστηρίων και η επάνοδος φοιτητών στα Γιάννενα, προκαλεί ένα σχετικό προβληματισμό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεκαθαρίζει ότι θα ενεργοποιήσει όλο το δυναμικό του και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην χαθεί το εξάμηνο «αλλά δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και των χιλιάδων φοιτητών του».

Η σύγκλητος χαιρετίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμμετοχή της στα εξ αποστάσεως μαθήματα και ενόψει της επαναλειτουργίας εργαστηρίων-κλινικών, ζητά από όλα τα τμήματα να καταγράψουν τις εκκρεμότητες. Παράλληλα όμως, εκτιμά ότι με την επαναλειτουργία των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων «θα απαιτηθούν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής με σοβαρές απαιτήσεις σε υλικά προφύλαξης (μάσκες και γάντια) και τακτικής απολύμανσης των χώρων».

Ζητάει από την πολιτεία να συμβάλλει στο έκτακτο κόστος που θα προκύψει και συμπληρώνει ότι προβληματίζεται για τις μετακινήσεις των φοιτητών-τριών από τις μόνιμες κατοικίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό προς την  πόλη των Ιωαννίνων, καθώς και προς το ίδρυμα. «Για όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, πριν δοθεί το έναυσμα για την επανέναρξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back